Ellen Grootoonk

Ellen Grootoonk

Alleen door aandacht kun je groeien

Autisme is alles doordringend, je kunt er niet om heen. De mate waarin autisme het functioneren beïnvloedt, verschilt van persoon tot persoon. Door autisme kun je  overprikkeling en stress ervaren en dat heeft invloed op de communicatie met anderen. Je voelt je regelmatig onbegrepen of een buitenstaander. Door mijn opleidingen, werk- en levenservaring heb ik het vermogen ontwikkeld om me radicaal aan te sluiten bij een ander, ongeacht het gedrag of de opvattingen.

Ik heb zestien jaar als docent/coach in het HBO gewerkt waarvan de laatste tien jaar bij de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Tijdens mijn studie aan de Universiteit voor Humanistiek heb ik mij verdiept in zingeving en ethiek. Ik ben daar opgeleid tot geestelijk begeleider en docent. Door mijn studie heb ik een stevige theoretische basis verworven.  Daarnaast heb ik praktische wijsheid opgedaan in mijn werk, gezin en vriendschappen.

Over autisme heb ik in de praktijk veel geleerd van mensen met autisme. Ik ben opgeleid tot autismedeskundige en maak gebruik van de Autisme Centraal Methodiek van Autisme Centraal. Ik ben aangesloten bij de Ibva en volg regelmatig bijscholingen en intervisie op het gebied van autisme. Verder ben ik geregistreerd bij Kiwa, een keurmerk voor ZZP-ers in de zorg.

View my profile on LinkedIn